BANDEN

Wij leveren alle soorten banden. Zowel winter, zomer als all-season banden. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, is het monteren van winterbanden aan te bevelen. Steeds meer landen gaan over tot de verplichting om winterbanden te monteren. Bekijk hier waar winterbanden al verplicht zijn. Wanneer het weer warmer wordt is het raadzaam om zomerbanden te monteren. Dit omdat het rubber van een zomerband stugger is als van een winterband, waardoor een zomerband bij hogere temperaturen betere prestaties levert. Wilt u een compromis tussen deze twee soorten? Dan kunnen we u een all-season band aanbevelen. Deze band is beter dan een zomerband in de winter en beter dan een winterband in de zomer.

AANBOD

Bandenwissel
Zomerbanden
Winterbanden
All-season banden
Bandenopslag

Wat zijn winterbanden?
Winterbanden hebben een andere structuur dan gewone banden. Gewone banden zijn stugger en harder, vooral bij lagere temperaturen. Hierdoor dreigen ze het contact met het wegdek te verliezen. Een winterband vervormt makkelijker en het loopvlak is zachter. Nadeel is dan meteen ook dat ze harder slijten, zeker bij warmer weer. Het is dus niet aan te bevelen om er zomers mee door te rijden, al kan het prima. Ze ‘kleven’ letterlijk aan de weg.
Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zijn de meest gemonteerde en gebruikte banden onder een auto. Zomerbanden beschikken over een ideale samenstelling om over een zo breed mogelijk temperatuurbereik de beste grip te bieden. Het profiel is geoptimaliseerd tussen grip en zoveel mogelijk water weg te kunnen werken. Doordat het de meest gebruikte band is, is de zomerband over het algemeen de best geprijsde optie.

Wat zijn all-season banden?

All-season banden zijn een compromis tussen zomer en winterbanden. De kwaliteit van deze banden zijn inmiddels dusdanig goed dat deze in de winter goedgekeurd zijn in Duitsland en andere landen die winterbanden verplicht stellen. Het voordeel is dat er nooit gewisseld hoeft te worden en dat er jaar rond mee gereden kan worden.

Waarom kiezen voor autobedrijf Hardeman in Veenendaal?

  • Liefde voor het vak
  • Advies voor onderhoud en aankoop
  • Lid van de BOVAG
  • Specialist en liefhebbers van Alfa Romeo
  • Jarenlang een begrip in Veenendaal en omstreken
  • Klein team, goed aanspreekbaar.
  • Honderden tevreden klanten
  • Persoonlijk contact

Bezoekadres
De Smalle Zijde 33
3903 LM Veenendaal
Info@berthardeman.nl

Telefoonnummers
Receptie: 0318 - 52 37 65
Maurits: 06 - 427 826 84
Bert: 06 - 514 523 38

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30                 Zaterdag       10:00 - 16:00 Zondag gesloten

 

Bert
06 - 514 523 38

Maurits
06 - 427 826 84

Werkplaats
Maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:00

Open chat
WHATSAPP ONS!
Hallo! 👋
Kunnen wij u ergens mee helpen?